Menu extra

Laatste nieuws

'Bewegen kan versterkend effect hebben bij vaccinatie'

16 februari 2021

Dat bewegen belangrijk is voor onze gezondheid wisten we al, maar dat wordt nu nog belangrijker. Uit studies bij griepvaccinaties blijkt namelijk dat lichamelijke activiteit een versterkend effect van het vaccin laat zien. Dat uit zich in een significant grotere productie van antistoffen, groter dan bij mensen die er een inactieve leefstijl op nahielden. Hierover schrijven Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie VU Amsterdam en lid van de Nederlandse Sportraad samen met collega wetenschappers Eric van Gorp (hoogleraar virologie Erasmus MC) en Leonard Hofstra (hoogleraar cardiologie Amsterdam UMC) over op de website van de Nederlandse Sportraad.

Er moet nog onderzocht worden of ditzelfde effect in de productie van antistoffen zichtbaar is bij actieve mensen die het COVID-19 vaccin hebben gehad. Maar op basis van de bestaande studies wordt geadviseerd om preventief meer te gaan bewegen ter versterking van het vaccin tegen COVID-19. 

Wij kunnen niet anders dan beamen dat beweging goed is voor iedereen en als er dan ook nog eens een kans is dat het effect van de COVID-19 vaccinatie versterkt worden, dan zeggen wij al helemaal: doen! Inspiratie nodig? Kijk eens op de pagina Online in Beweging voor videos.

 

 

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.