FYON Zwanger en Fit

Het FYON Zwanger en Fit is een programma speciaal ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap en voor een goed herstel daarna. Onze lessen zijn gestoeld op de cursus NVFB-ZwangerFit maar aangevuld met meer hedendaagse trainingsvormen zoals bijvoorbeeld Bootcamp en HIT training. Zo ontstaat er een functionele total body workout specifiek gericht op het zwangere of herstellende lichaam. Er wordt gewerkt aan conditie, behoud van fitheid, een sterke romp (core) en stabiliteit van het bekken, bewustwording en daarna herstel van de bekkenbodemspieren.

Deelname kan vanaf elk moment in de zwangerschap tot aan het moment dat je kindje 4 jaar wordt. Starten na de bevalling wordt aangeraden vanaf 4-6 weken na de geboorte van je kindje, dit is afhankelijk van een aantal factoren waaronder bijvoorbeeld hoe de bevalling verlopen is. Deelname start altijd met een persoonlijke intake waarbij gekeken wordt naar je persoonlijke behoeften en verwachtingen, afgezet tegen je belastbaarheid niveau.

Bij FYON is de Zwanger en Fit verdeeld in lessen tijdens (pre)  en lessen na (post) de zwangerschap. Voor dames die geen klachten hebben, redelijk fit zijn en/of gewend zijn om te sporten is de Bootcamp geschikt. Voor alle dames zijn de gewone Zwanger en  Fit lessen in de zaal geschikt, omdat hier individueel kan worden aangepast.

De Zwanger en  Fit lessen worden gegeven op:

  Soort les Locatie Tijd Docent
Maandagavond Pre/Post S.L.Louwestraat 212, Enschede 19.00 - 20.00 Karlijn Klomp | Pien Lever
Maandagavond Pre Kerkweg 14, Deurningen 20.00 - 21.00 Karlijn Klomp
Dinsdagavond Pre/Post Schoolstraat 17, Glanerbrug 19.00 - 20.00 Monique van de Straat
Dinsdagavond Pre /Post Schoolstraat 17, Glanerbrug 20.00 - 21.00 Monique van de Straat
Donderdagavond Bootcamp Esmarkelaan 170, Glanerbrug 18.30 - 19.30 Maaike van Dartel
Donderdagavond Post Esmarkelaan 170, Glanerbrug 20.00 - 21.00 Monique van de Straat

NB: In de tabel staan pre/post uren, dit betekent dat het soms een pre uur is, soms een post uur is maar een gecombineerd uur kan ook. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen in de maand. Bij Zwanger en Fit staat het actief bewegen op de voorgrond, basis informatie over o.a. bekken en bekkenbodem worden tijdens de lessen verteld. Indien er vanuit de groep meer behoefte is aan informatie over bijvoorbeeld de zwangerschap, de bevalling, kraambed en de eerste weken na de bevalling kan er in overleg een theorie les ingepland worden. Deze lessen worden apart berekend en buiten de praktijklessen aangeboden.

De Zwanger Fit lessen worden soms (voor een deel) vergoed door de zorgverzekeraar. Indien dit niet het geval is hebben we de mogelijkheid een contract af te sluiten. De kosten hiervoor zijn € 29,95 voor 1 ZF les per week en € 34,95  voor 2 ZF lessen in de week. De separate theorielessen zijn  € 10,00  per avond.
Heeft u een Livio Plus pas dan ontvangt u 10% korting. Voor eventuele vragen kunt u altijd terecht bij onze secretaresse Francis, f.wicknig@fyon.nl

 

neem contact op