Dry Needling

Voor behandeling van pijnlijke verkramping en stijfheid in spieren

Dry Needling is een behandelmethode die door een gespecialiseerde fysiotherapeut uitgevoerd kan worden om pijnlijke verkrampingen in de spieren aan te pakken. 

Door middel van droge’ naalden worden pijnpunten (myofasciale triggerpoints) in spieren aangeprikt, met als doel om deze triggerpoints langdurig te ontspannen. Myofasciale triggerpoints zijn pijnlijke, strengvormige verkrampingen in een spier. Deze worden beschreven vanuit de theorie van het zogeheten Myofasciaal Pijn Syndroom (MPS).

Een triggerpoint kan pijnklachten, bewegingsbeperking, stijfheid en krachtsverlies veroorzaken, lokaal en in een specifiek uitstralingsgebied.

"Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen; stijfheid en pijn in de spieren.
Kenmerkend voor deze problematiek zijn 'triggerpoints': drukgevoelige plaatsen in de spieren."

Dirk van de Walle, fysiotherapeut & Dry Needling specialist bij Fyon

Verschil tussen Dry Needling en acupunctuur

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet.

Dry needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op triggerpoints die kort gestimuleerd en vervolgens gedeactiveerd worden.

Vergoeding door de verzekeraar

De Dry Needling methode maakt deel uit van de behandeling fysiotherapie/ manueel therapie en wordt ook als zodanig vergoed door de zorgverzekeraar.

Waar kun je bij Fyon terecht voor Dry Needling?

Bij Fyon hebben we Dry Needling-therapeuten op de volgende locaties:

Meer weten of een afspraak maken?

Neem gerust contact op met ons secretariaat.

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.