Skip to main content

Sportfysiotherapie

Training en behandeling van sportblessures

De sportfysiotherapeut zorgt ervoor dat een sporter met een sportblessure of sportletsel zo snel en zo goed mogelijk kan terugkeren in zijn of haar sport. Sporters kunnen zowel ervaren als beginnende sporters zijn. Mensen met sport als hobby of sporters op hoog niveau. 

De sportfysiotherapeut ziet mensen die tijdens het sporten een blessure hebben opgelopen, die pijn veroorzaakt, maar ook patiënten die als gevolg daarvan geopereerd zijn aan een sportletsel. 

De meeste sportblessures en -letsels waarmee sporters bij de sportfysiotherapeut komen, zijn aan de schouder, knie en enkel. De behandeling is gericht op herstel van het getroffen gewricht, maar heeft ook aandacht voor het trainen van andere lichaamsdelen die juist nog wel belastbaar zijn. 

De behandeling vindt vaak plaats in de sportzaal. De sportfysiotherapeut analyseert eerst de klachten en stelt daarna een passend behandelplan op. Dat behandelplan bestaat vaak uit oefeningen die in relatie staan tot de sport die de patiënt normaal gesproken beoefent, om de patiënt zo goed mogelijk voor te bereiden op de terugkeer in de sport.

"Sportfysiotherapie brengt de risicofactoren voor het ontwikkelen van een sportblessure aan de hand van wetenschap in kaart. De sportfysiotherapeut zal door zijn kennis in de verschillende aspecten van de sport een sport specifieke bewegingsanalyse maken en hier zijn behandelplan op afstemmen."

Rick Even, sportfysiotherapeut bij Fyon

Samenwerking met andere discplines en partners

De sportfysiotherapeut werkt vaak samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Daarnaast zijn de sportfysiotherapeuten van Fyon ook nauw betrokken bij enkele sportverenigingen, waar teams getraind worden op fitheid en begeleid worden wanneer spelers blessures hebben. 

Waar kun je bij Fyon terecht voor sportfysiotherapie?

Bij Fyon hebben we sportfysiotherapeuten op de volgende locaties:

Meer weten of een afspraak maken?

Neem gerust contact op met ons secretariaat.