Menu extra

Fit & Smove (55+)

Fit & Smove: beweging, voeding en fysiotherapie in één

In beweging blijven en gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar wordt nóg belangrijker als u ouder wordt. Zo blijft u fit en vitaal en kunt u zo optimaal mogelijk van het leven blijven genieten. Voor de mensen die het lastig vinden om hier zelf mee aan de slag te gaan, is er het Fit & Smove programma, waarin beweging, voeding en fysiotherapie centraal staan.

Het Fit & Smove programma is een nauwe samenwerking tussen FYON fysiotherapie en diverse huisartsen. Binnen het programma hebben de praktijkverpleegkundigen voor Diabetes, COPD/Astma en hart- en vaatziekten, de fysiotherapeuten en de bewegings- en voedingsconsulenten nauw contact. Zo bent u verzekerd van de juiste, deskundige begeleiding op ieder moment.

Voor wie is Fit & Smove?

Fit & Smove is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen en een gezonde levensstijl wil opbouwen onder deskundige begeleiding. De focus ligt daarbij op volwassenen van 55 jaar en ouder. Het doel is om mensen meer in beweging te krijgen (en te houden) in een actieve setting, waarbinnen ook sociale contacten centraal staan.

Activiteiten Fit & Smove

Binnen het programma Fit & Smove worden op structurele basis verschillende activiteiten ondernomen. Denk hierbij aan onder andere:

  • Tai Chi
  • Smovey Walking
  • Ritmische Conditie en Spieropbouw (RCSO)
  • Fitness- en coördinatie

Naast deze activiteiten is er altijd een aantal jaarlijks terugkerende activiteit, zoals:

  • Workshops
  • Wandelingen
  • Barbecue
  • Etc.

Een gevarieerd programma voor ieders niveau en interesse.

Het programma kan per plaats verschillen. Raadpleeg daarom de lokale actuele lesroosters:

Fit & Smove in Glanerbrug/Enschede

In Glanerbrug/Enschede is het Fit & Smove programma een samenwerking tussen FYON, fysiotherapie Helmerhoek en de huisartsen van Gezondheidscentrum Wesselerbrink. De activiteiten zijn op diverse tijden en de locaties variëren van Helmerhoek, Glanerbrug, Esmarke, Het Riet, Stadsveld en Boekelo. 

Download hier het actuele rooster.

Werkwijze Fit & Smove

Tijdens een vrijblijvende proefperiode van twee weken kunt u deelnemen aan het programma van Fit & Smove. Binnen deze periode vindt bij FYON een intake plaats en wordt uw gezondheid in kaart gebracht, zodat u daarna in kunt stromen in Fit & Smove.

Kosten

U heeft de keuze om 1x per week of vaker mee te doen. Voor 1x per week sporten betaalt u €16,95 per maand en onbeperkt sporten kost €22,95 per maand.

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.