Skip to main content

Yoga en Pilates

Leer je lichaam en ademhaling beter beheersen

Onze ademhaling, houding en leefstijl zijn de basis van onze gezondheid. Yoga en pilates zijn groepslessen die uitermate geschikt zijn om aan al deze drie aspecten te werken. Bij Fyon kun je in Geesteren Power Yoga volgen en bieden we in Glanerbrug Pilates aan.

Power Yoga in Geesteren

Power Yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga en is een actieve vorm van yoga. Kracht en dynamiek staan voorop en met behulp van verschillende ademhalingstechnieken leer je hoe ademhaling bijdraagt aan lichamelijke inspanning. Power yoga richt zich minder op het geestelijke/spirituele aspect van yoga.

Voor wie is het geschikt

Omdat bij Power Yoga de focus meer ligt op het uitvoeren van yoga-oefeningen dan op meditatie, is Power Yoga erg geschikt voor de meer sportieve yogi. Je hoeft geen ervaring met (Power) Yoga te hebben om mee te kunnen doen. Indien nodig kunnen aangepaste oefeningen gegeven worden.

Lesrooster Power Yoga Geesteren

Power Yoga wordt gegeven in onze praktijk aan de Lutkeberg 24 in Geesteren. De lessen vinden plaats op:

  • Woensdag 17:30 - 18:30 uur
  • Woensdag 18:45 - 19:45 uur
  • Zondag 10:45 - 11:45 uur

Pilates in Glanerbrug

Pilates is een low impact oefenprogramma waarmee je naast kracht ook mobiliteit en flexibiliteit van het hele lichaam traint. Er is meer focus op stabililiteit, vooral in het bekken-romp gebied. Met behulp van ademhaling en een actieve connectie tussen lichaam en geest, worden de oefeningen uitgevoerd.

Lesrooster Pilates in Glanerbrug

Pilates wordt gegeven op:*

  • Dinsdag 19:30-20:30 uur - intermediair/gevorderd niveau 
  • Donderdag 19:30-20:30 uur - beginner/intermediair/gevorderd niveau 

Neem zelf een yogamat mee.

*Let op: vanaf 1 april 2024 zijn er tijdelijk geen Pilateslessen in Glanerbrug. Zodra het nieuwe rooster bekend is, werken we deze pagina bij. 

Locatie Pilates in Glanerbrug

De lessen worden verzorgd in de zaal van Basisschool Schateiland aan de Esmarkelaan 207.

Voor wie is het geschikt?

Pilates is in principe geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Indien nodig kunnen aangepaste oefeningen gegeven worden, zodat iedereen mee kan doen op zijn/haar eigen niveau. Wel focust de les van dinsdag zich iets meer op de intermediate/advanced sporters en de groep van donderdag op de beginner/intermediate sporters (en sporters die willen focussen op een langzamer tempo/techniek).

Kosten Yoga en Pilates

U kunt aan deze groepslessen meedoen als u een Fyon sportabonnement hebt. Neem voor de kosten hiervan contact op met de vestiging waar je wil sporten.

Meer informatie

Wil je meer weten over yoga of pilates bij Fyon? Neem gerust contact met ons op.